Terug naar de basis

Wat is counseling.

Counseling staat voor een gesprek van mens tot mens, een gesprek voor mensen die er alleen niet meer uit komen.

Soms kan een mens in zijn/haar leven op een punt komen waarin de zaken niet meer helder zijn waarin problemen soms onoverkomelijk zijn. Daarin kan een counselor(gesprekstherapeut) in beeld komen.

Door middel van een gesprek kan een counselor samen met de klant uitvinden waar de basis van het “probleem ”ligt.

Door samen de zaken op een rijtje te zetten, wat helderheid in de chaos te krijgen.

Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld: door middel van visualisatie, of het probleem te zetten in een metafoor (een beeld vormen van het probleem)

Door met elkaar allerlei zaken op schrift te zetten kun je inzicht krijgen van een mogelijk patroon, van een gewoonte of anderzijds.

Wanneer je inzicht hebt waar het probleem zit, dat kun je stapsgewijs de onderdelen doorspreken en verwerken / doorwerken, soms is het nodig om terug te keren naar een oudzeer om dit te herbeleven zij het in een andere vorm.

Door de diverse problemen per onderdeel te behandelen, krijg je meer ruimte om je weer vrijer te voelen, weer ruimte te krijgen voor jezelf.

Binnen de counseling zijn veel manieren om een mens te helpen, te ondersteunen. Maar feit blijft dat we als mens verantwoordelijk blijven voor ons functioneren.

Door de moed te nemen om jezelf voor een spiegel te zetten en echt naar dat beeld te kijken, creëer je ruimte om problemen in het juiste proportie te zien.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.05 | 12:40

Beste Karin,

Graag zou ik een fotoreading willen laten doen van vriend Hendrik. Ik hoor dan van u hoe ik de foto op kan sturen.

Met vriendelijke groet,
Ratna

...
06.03 | 14:10

Hallo, sorry voor de late reactie, de mail was niet doorgestuurd naar mijn postvak.je mag de foto sturen karmacounseling@gmail.com ik leg je dan uit hoe ik werk

...
26.02 | 16:22

Hallo, ik zou graag de foto van mijn overleden vriend laten lezen. Kan dit op afstand, en zo ja, wanneer past dit voor u?
beste dank & vriendelijke groeten.

...
20.10 | 13:17

Hallo Sylvia, zou jij mij willen bellen?

mijn nummer is:0641453703 dit is gemakkelijker om een afspraak te maken.
groetjes,
Karin Smith
Energetische werker

...
Je vindt deze pagina leuk