Familie/systeem opstellingen

Familieopstelling

Herken je dit? Dat je in je leven keer op keer weer op een zelfde thema of probleem botst, waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven.
Een familieopstelling kan inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie. Een familieopstelling verbind je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf weer beweging kunt brengen in wat vast zit, in wat zich steeds maar herhaalt in je leven.

Jij behoort tot een gezin, je gezin van oorsprong waarin je geboren bent. Dat gezin maakt op zijn beurt deel uit van een familie. Ieder familiesysteem heeft zijn geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, zijn gelukkige en verdrietige momenten…

Familieopstellingen – Wat Is Het?

Familieopstellingen is een methode, ontwikkeld door de Duitser Bert Hellinger en wordt inmiddels in vele landen ingezet om op levensvragen een antwoord te krijgen.

Door middel van een familieopstelling kom je op soms verrassende wijze in contact met je ‘familieziel’. Je familie van herkomst is het belangrijkste systeem waar je deel van uitmaakt. Onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen.

Het bijwonen van een familieopstelling kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers, als je tijdens een workshop of in een individuele sessie waar gewerkt wordt met diverse voorwerpen zoal: Playmobil poppetjes, placemats(zgn. vloerankers) of blanco papier

Door werk van Bert Hellinger wordt steeds duidelijker dat belangrijke gebeurtenissen in een familie invloed hebben op het functioneren en welzijn van andere familieleden. Decennialange ervaring met de methode van familieopstellingen laat zien welke onzichtbare familiebanden aanwezig zijn en welke emotionele verstrikkingen kunnen ontstaan.

Uit liefde voor de familie kan een kind onbewust een last van een ander familielid op zich nemen. Soms leef je bewust of onbewust het leven van iemand anders. Je draagt een last voor iemand anders in de familie zonder dat je dat weet en zonder dat je dat wilt. Met een familieopstelling kan een verstrikking losgelaten en de ‘orde’ hersteld worden. Dit proces blijkt uiterst effectief en

helend.

Familieopstellingen – Hoe Werkt Het?

Als je een thema inbrengt bij een familieopstelling, dan doe je dat zonder dat andere familieleden of collega’s aanwezig zijn. Het mag wel maar het is niet nodig dat in een workshop mensen die je kent aanwezig zijn.

In een kort gesprek geeft de vraagsteller, die in familieopstellingen de opsteller genoemd wordt, aan wat het thema is, een vraagstuk waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Op basis daarvan beslist de begeleider welke delen worden opgesteld. Om in een workshop zichtbaar te kunnen maken wat in je familie of in je leven speelt, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde representanten. Dat zijn deelnemers uit de groep waarin je de opstelling doet die iets of iemand uit jouw systeem vertegenwoordigen.

De opsteller kiest uit de aanwezigen bij de workshop representanten voor de familieleden. Deze representanten krijgen een plaats in het vertrek ten opzichte van andere representanten. Bij het opstellen is het belangrijk dat de opsteller niet een van te voren bedacht beeld opstelt, maar zonder na te denken, op gevoel, de representanten op hun plaats zet. Bij een individuele sessie worden voorwerpen ingezet in plaats van representanten.

Dan gebeurt steeds weer iets verrassends. Door de plaats die representanten nu innemen in een (familie)systeem waar ze vooraf totaal niets van wisten komt informatie vrij die te maken heeft met het onderwerp van de vraagsteller. In het proces daarna worden representanten verschoven en eventueel dialogen gevoerd om een gezonde plek voor de leden te vinden, met name voor de representant van de vraagsteller. Meestal komen inzichten tijdens of vlak na een opstelling. Ook is het mogelijk dat het een tijd duurt voor helder wordt wat in een opstelling te zien was.

Wat er in een opstelling gebeurt, is moeilijk uit te leggen. Een opstelling begrijp je meestal pas door hem zelf te ervaren

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia Heerema | Antwoord 17.10.2020 10:42

Via Diane ben ik bij jou terecht gekomen.
Graag zou ik hier een keer voor in aanmerking komen, om er achter te komen wat mijn plek precies is.

Karin Smith 20.10.2020 13:17

Hallo Sylvia, zou jij mij willen bellen?

mijn nummer is:0641453703 dit is gemakkelijker om een afspraak te maken.
groetjes,
Karin Smith
Energetische werker

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.05 | 12:40

Beste Karin,

Graag zou ik een fotoreading willen laten doen van vriend Hendrik. Ik hoor dan van u hoe ik de foto op kan sturen.

Met vriendelijke groet,
Ratna

...
06.03 | 14:10

Hallo, sorry voor de late reactie, de mail was niet doorgestuurd naar mijn postvak.je mag de foto sturen karmacounseling@gmail.com ik leg je dan uit hoe ik werk

...
26.02 | 16:22

Hallo, ik zou graag de foto van mijn overleden vriend laten lezen. Kan dit op afstand, en zo ja, wanneer past dit voor u?
beste dank & vriendelijke groeten.

...
20.10 | 13:17

Hallo Sylvia, zou jij mij willen bellen?

mijn nummer is:0641453703 dit is gemakkelijker om een afspraak te maken.
groetjes,
Karin Smith
Energetische werker

...
Je vindt deze pagina leuk